1
1) Jacob charged $35 a day for pet sitting. In June he had 3 clients. He worked for the first client for 1/5 of the days in the month. He saved 1/3 of the money he made and spent the rest. How much money did he spend? (June has 30 days)

2)There are 240 seats in a small drama theater. 1/4 of the seats are premium seats that cost $75.the rest are regular seats that cost $60. for one show tickets were sold for 2/3 of the premium seats and 4/5 of the regular seats. how much money was received from ticket sales?

2 Answer

2

Answer:

For Question 1. $140 For Question 2. $11640

Step-by-step explanation:

1. Because June has 30 days, 1/5 of the days would be 6. 35 times 6 is 210. If Jacob saves 1/3 of the money, he would have saved 70 and have spent 140 dollars.

2. There are 240 seats. 60 seats are premium and cost 75 dollars. 180 seats are regular and cost 60 dollars. For one show 2/3 were premium (75 dollars) and 4/5 were regular (60 dollars). Because only 60 of the seats are premium and 2/3 of those tickets were purchased, 3000 dollars were spent on premium tickets. Because 180 seats are regular and 4/5 of those tickets were purchased, 8640 dollars were spent on regular tickets.

Edit
avatar
Eda Quitzon IV
15.5k 3 10 26
answered 8 months ago
2

1/5 of a month is 6 days because 30/5=6. $35 a day times 6 days=$210

210/3=70 because 21/3=7 and you add a zero. He saved $70. 210-70=140.

He spent $140

240/4=60. 60 seats are premium.

180 seats are regular.

75/3=25. 25x2=50

Each premium seat is $50

60/3=20, 20x2=40. Each regular seat is $40

50x60=$3000 for all premium seats

40x180=$72000 for all regular seats

3000+72000=$10,200 for all seats.

$10,200 was received from ticket sales

Edit
avatar
Prof. Kiana Ritchie
15.5k 3 10 26
answered 8 months ago